הפסק טהרה

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 19/03/17 22:58 כא באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

ראיתי בספר "תורת הטהרה" של הרה"ג דוד יוסף שליט"א הלכה לגבי "הפסק טהרה".

הפסק טהרה כידוע צריך להיות אחר ארבעה ימים (לספרדים) משום שפולטת וכו´ והרב שם רשם שאישה שרוצה לעשות הפסק טהרה באותו יום של התשמיש יכולה. אחרי התשמיש תקנח עצמה יפה יפה ותישב באמבטיה (כדי שהזרע יתנקה ולא יהיה חשש של פולטת) ואחר כך תבדוק עצמה ותיפסוק בטהרה מיד. והוא רשם שבכלה יותר קל להקל בזה משום שזה דם בתולים וכו´.

השאלה היא..ההפסק בטהרה נעשה לפני השקיעה. והדין הנ"ל נאמר לאחר תשמיש..והתשמיש נעשה בלילה. האם במקרה הנ"ל ההפסק טהרה יעשה בלילה עצמו?.(היום יש חשמל אז קל יותר לראות)

תשובה

שלום

לא כמו שהבנת

אלא אחרי תשמיש למשל היום בלילה שימשה

ומחר בבוקר אם ראתה דם

תעשה שטיפה יסודית במשך היום ולפני שקיעה תעשה הפסק אם יצא נקי תתחיל 7 נקיים זה דעתו על פי השולחן ערוך והגמרא יש חולקים