תזונה נטולת גלוטן בשבת

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 20/03/17 11:54 כב באדר התשעז

שאלה

שלום

מסיבות בריאותיות אני אוכלת תזונה ללא גלוטן כלל, ואף ללא תחליפי לחם שונים. (אינני צליאקית)

עד כה, בשבתות אכלתי כזית לחם וזהו.

אולם, לאחרונה נתגלתה אצלי בעיה רפואית מסויימת, והומלץ לי- על ידי מומחים ברפואה הלא קונבנציונלית- להמנע מגלוטן לחלוטין, גם לא כזית לחם בסעודות השבת.

האם אני יכולה לשתות רביעית מיץ ענבים ולקבוע על כך סעודה?

מה התנאים לכך וכיצד עלי לנהוג?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

במקרה שאי אפשר לאכול לחם, ניתן לשתות רביעית יין בקידוש. וכך גם קרובי משפחתי החולים בצליאק. (שו"ע סימן רעג, ס"ה)

המשנה ברורה הדגיש שניתן להקל זאת רק בשעת הדחק כיוון שיש פוסקים שאוסרים לצאת ידי חובה רק על שתיית יין.

לענייננו, אם השינוי בתזונה שלך נובע מסיבה בריאותית, ואת מקפידה על כך בכל השבוע ניתן להקל. אציין כי יש לחם מיוחד ללא גלוטן העשוי משיבולת שועל שניתן לקבוע עליו סעודה.

ברכה והצלחה

יוגב כהן

הר ברכה