אבא ואמא- מי קודם למי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/04/17 20:23 יב בניסן התשעז

שאלה

לכבוד הרב

שלום

אבא שלי אמר לי תמיד להגיע לאירועים משפחתיים מהצד שלו של ברית וחתונה. וככה השתדלתי עד עכשיו.

אבל אמא שלי (כבר מבוגרת) אומרת בפעמים האחרונות שאני לא צריך לבוא לאירועים האלו, ושחשוב לה שאני לא יגיע לחלק מהם, מסיבות שלה.

לי עצמי אין אינטרס או רצון להגיע או לא להגיע. רק כיבוד הורים... אחד משניהם...

למי להקשיב?

תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום

אם שניהם חיים ונשואים- יש להקשיב לאביך. שאמך ואתה חייבים בכבודו.

אם הם גרושים- אתה יכול להקשיב לאחת משניהם. שאינה חייבת בכבודו. אף שיש חולקים על כך.

אם אביך נפטר- דעת הנודע ביהודה שיש להקשיב לאמא, ודעת ר´ עקיבא איגר שיש להקשיב לאבא. למעשה בערוה"ש הכריע כנודע ביהודה.

כמובן הטוב ביותר הוא להגיע לעמק השווה ביניהם, והאמת והשלום יאהבו.

כל טוב