חבר וחברה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/03/17 21:28 יז באדר התשעז

שאלה

שלום הרב!

יש לי חברה שיש לה חבר.. הייתה להם תקופה נורא קשה ומבלבלת. הם החליטו להיפגש ויצא מצב שהם נגעו אחד בשני( חברה שלי שומרת נגיעה) בסוף הפגישה הם התנשקו.. זה משהו לא רגיל ביישוב. אנחנו דתיים! חברה שלי שומרת נגיעה ופתאום היא לא, ועושה מעשה די חמור?! הם בני 14 ודתיים!!

רק אני יודעת מהסיפור הזה היא והוא לא סיפרו לאף אחד.. מה אני אמורה לומר לחברה שלי? מה אני אמורה לייעץ לה?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרבה פעמים יש לנו נטייה לגעור ולנזוף במי שמתנהג כך - בצורה כזאת אנחנו גורמים לו להפגע, לכעוס עלינו, להתרחק מאתנו ובסופו של דבר להמשיך במעשים הללו.

צריך לפעול בדרך שתחזק את החברה, תגרום לה להרגיש שאת אוהבת אותה (באמת תגשי לכך מתוך הרבה אהבה!) רוצה את טובתה האמתית: שהיא תתחזק ותוכל לשמור נגיעה כמו שהיא באמת מאמינה.

תדברי אתה כחברה אוהבת: תקשיבי לה ותגלי הבנה כלפי הקשיים שלה לשמור נגיעה.
מכאן תתחילי לחזק אותה: לומר לה שאת נותנת אמון מלא בגודל האמונה שלה. את בטוחה שהיא חזקה. תעודדי אותה שגם אם הייתה 'נפילה' אפשר וצריך לקום ממנה חזקים ונחושים שלא ליפול יותר.

את צריכה בעדינות ורגישות להמחיש לה שהיא עושה דברים אסורים. תדגישי לה שהוא פוגעת בעצמה בשלשה דברים:
א. כל חטא גורם לירידה רוחנית.
ב. כשמתרגלים לקלקול הוא הופך להיות כאילו מותר - ואז מתדרדרים עוד.
ג. אי אפשר להיות בטוחה שהחבר הזה לא יספר על כך לחברים שלו (זה קורה הרבה פעמים אחרי שהחברות מסתיימת...) השם הטוב שלה יפגע.