זוגיות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/03/17 19:55 יז באדר התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני בחורה דתיה בת 19 ומכיתה י״א (גיל 17) יש לי חבר. אנחנו שומרים על כל כללי ייחוד ושמירת נגיעה אבל זה נהיה קשה לאחר שנתיים. הוא כרגע בייניש ואני בת שירות כלומר שנינו עדין לא מוכנים נפשית לחתונה. מה עושים? מצד אחד שנינו מכוונים לחתונה ורוצים אותה מאוד אך מצד שני עם הזמן נהיה קשה לשמור נגיעה ולמרוח קשר על כמה שנים.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

זו שאלה רצינית מידי בכדי לענות עליה במקום הזה. כדאי לכם ללכת לאדם שאתם מעריכים ולהתייעץ איתו.

באופן כללי אומר לכם שכדאי מאוד להקשיב למצפון שלכם . אכן את צודקת שאי אפשר לנמשיך קשר ללא שניתן לממש אותו. ובכדי לממש אותו צריך להתחתן .
ואם אתם מרגישים בשלים במידת מה אז אין מה לפחד מלעשות את הצעד הזה ולהתחתן!הפרנסה תבוא יחד עם הנישואין מפני שאמרו חכמים שכל יצירה חדשה של נישואין מביאה איתה בהכרח ברכה רבה פרנסה טובה שמחה ואושר.

הדבר הטבעי ביותר הוא להתנהל כזוג על כל המשתמע מכך כי חיבור אמיתי הוא מימוש [טבעי ] של הקשר הזוגי ולכן הצעד הראשון שעושים בטקס החתונה הוא קידושין [בטבעת] במילה טבעת מונחת המילה [טבע] כי על פי הטבע יש לממש קשר בקדושה ובטהרה .

נאמר "והוא יפדה את ישראל מכל עוונותיו" והוא בגימטריה 18 רמז לדברי המשנה בן 18 לחופה.
וזה שאלה של בשלות ושל התאמה.
ויש כאלה שחייבים לחכות עוד כמה שנים ויש שלא .

ועייו גם תשובתי "נישואין מוקדמים ומה עם הפרנסה" ב:
.https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=48639

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.