חלמתי חלום - מבקש פיתרון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/03/17 11:57 יז באדר התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב :

ב- ליל ט"ז באדר לפני יומיים חלמתי חלום שאני עומד באיזה יער או מקום לא ידוע ליד חמור צעיר חמוד שנראה רעב רצתי למקום של הבת שלי לחפש לו אוכל ואני רואה מלא מלא לחמים חלקם שלמים חלקם חתוכים וגם שני חלות כאלה ענקיות יפות מכוסות אז לקחתי רק את הלחמים ונתתי לחמור לאכול תוך רגעים הוא סיים לאכול הכל חיפשתי עוד מה לתת לו לאכול מצאתי עוגה וגם אותה הוא אכל

מבקש הסבר בבקשה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין לי מושג כיצד לפרש את החלום שלך.
אבל יש לי מושג כיצד להרגיע אותך.
בתלמוד (ברכות נה,ב) מובאת תפילה שאדם מתפלל כאשר חלם חלום רע, היא נאמרת אל מול הכהנים כאשר הם נושאים את כפיהם (נמצאת בסידורים):
"רבונו של עולם, אני שלך וחלומותי שלך, חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא, בין שחלמתי אני לעצמי ובין שחלמו לי חבירי ובין שחלמתי על אחרים, אם טובים הם - חזקם ואמצם כחלומותיו של יוסף, ואם צריכים רפואה - רפאם כמי מרה על ידי משה רבינו, וכמרים מצרעתה, וכחזקיה מחליו, וכמי יריחו על ידי אלישע, וכשם שהפכת קללת בלעם הרשע לברכה - כן הפוך כל חלומותי עלי לטובה"
ומסיים בהדי כהני, דעני צבורא אמן.

בשורות טובות ישועות ונחמות