קירבה בין אח לאחות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/03/17 22:34 טו באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובעלי בשנה הראשונה לנישואינו, ודנו בסוגיה, ונשמח לדעת הרב.

באחד מביקורינו האחרונים בביתו, ראיתי את אחותו מחבקת אותו, למשך מספר שניות. והרגיש לי לא טוב.. כיוון שהחיבוק נמשך ולא הרגיש לי רגעי וסתמי.. והניח את ראשו עליה..

כמובן שלא חשבתי לרגע שזה דומה לחיבה שבין איש לאשתו, אבל בכל זאת,

היה לי מאוד קשה לצפות במראה הזה.

בעלי אומר שהיה זה חיבוק סתמי בין אח לאחות ושאני מגזימה בתגובתי.

לכן נשמח לשאול את הרב,

מהי הקירבה הנכונה בין אח ואחות?

אם בהקשר של נגיעה,

ואם בהקשר של קשר טלפוני/התכתבויות,

באיזו מידה נכון לשתף ולהיות בקשר?

תודה רבה לרב!

תשובה

שלום

הקרבה בין אח ואחות היא חיובית, וצריכה להמשך גם לאחר נישואי האח.
אלא שקרבה זו טעונה הרחקה מסויימת המוגדרת בהלכה, מבלי קשר לנישואי אחד מהם- אסור להם להתחבק או לנשק, אך מותר לגעת האחד בשניה.
קשר טלפוני או התכתבות מדי פעם בין אח ואחות, הוא קשר בריא ומותר. כמובן בגבולות הטעם הטוב מבלי התקרבות שאינה נורמאלית, כגון כזו הרומזת להרהורי עבירה.
אין לאסור את מה שהתורה התירה.

כל טוב