צריך לדון עם אנשים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/03/17 00:58 יד באדר התשעז

שאלה

בס"ד,

שלום הרב,

הרמב"ם אומר באגרת תימן שאחת מהסיבות שצרות באות לעמ"י היא ע"מ להוציא מתוכנו את מי שלא שייך לעם וכנראה שמי שלא עומד בגזרות לא עמד בהר סיני. בנוסף אנו רואים שיש מגמה כללית של אנשים החוזרים בתשובה ללא קשר ישיר לגורמים שונים לחזרה בתשובה (אותם גורמים בד"כ מסייעים להם אח"כ) כלומר מנגד זה יש מגמה של חזרה בתשובה מתוך הבנה פנימית.

האם לאור הדברים האלה יש צורך לדון עם אתאיסטים שונים לגבי הדת ולנסות לקרבם? ( אני מדבר בעיקר על מתריסים או אנשים שמתוך דבריהם ניכר שכנראה לו יועיל לשוחח עימם)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

חובה עלינו לנסות ולקרב באהבה ובדרכי נועם, כל יהודי בכל מצב שהוא. אנחנו יודעים שהנשמה היהודית חפצה להיות קרובה ליוצרה אלא שהקליפות מרחיקות. ישראל ערבים זה בזה לכן כל יהודי יקר וחשוב. יש לנו מסירות נפש להצלת כל יהודי הצלת הגוף והצלת הנשמה.
כמובן יש לפעול בשכל וברגישות לא ליצור הרגשה של לחץ וכפיה שיכולה רק להשניא ולהרחיק.