נגינת נשים בבית המקדש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/03/17 19:59 יג באדר התשעז

שאלה

שלום הרב,

בכל משפחת לווים היו גם נשים שכנראה גם הן היו לוויות (נראה לי קוראים לזה ככה לא בטוח) ובבית המקדש הלווים ניגנו ושרו והשאלה שלי שנובעת מכך היא האם לנשים שהיו לוויות מותר לנגן בבית המקדש (רק לנגן לא לשיר)

תודה רבה

תמר

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נושאי תפקידים במקדש היו רק גברים.
תפקידי הכהנים על ידי כהנים גברים, תפקידי הלוויים על ידי לוויים גברים.
עם זאת לא היה איסור לאחרים לנגן במקדש. כל אדם מישראל יכול היה להצטרף לנגינת הלויים, ואם כך גם נשים - לאו דווקא משבט לוי, יכלו להצטרף לנגינה.

להלן ציטוט מתוך תשובה:
"הרמב"ם פוסק כי עיקר שירה היא בפה דוקא, ולכן ראויים לכך אך ורק לויים מיוחסים, בעוד שהניגון בכלי נגינה יכולים גם ישראלים שאינם לויים, משום שאין זו עיקר המצוה, והיא באה רק לייפות את קול שירת הלויים, כהידור ונוי מצוה.

הרבי מליובאוויטש מביא מהגאון הרוגוצ'ובי, שלעתיד לבוא, לא רק הלויים כי אם כל ישראל יהיו ראויים לומר שירה, גם שירה בפה".

http://www.col.org.il/חדשות_חבד_האם_גם_מי_שאינו_לוי_יכול_לנגן_על_הדוכן_63066.html