סכו''ם

חדשות כיפה רבני כושרות 09/03/17 22:16 יא באדר התשעז

שאלה

סכו"ם בשרי היה מונח על צלחת חלבית. עד כאן הכל קר.

בטעות שמתי על הצלחת חלבית חזה עוף עם רוטב, חם.

מה דין הסכו"ם והצחלת?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

סתם כלים אינם בני יומן, כלומר במידה ואין אנו יודעים בוודאות שהכלי בן יומו אז מבחינה הלכתית הם אינם בני יומם. במידה והסכו"ם לא היה בן יומו- הסכו"ם צריך הכשר.
וזה אך ורק כאשר הרוטב\חזה היה בחום של יד סולדת בו. אם לא היה חום של יד סולדת בו אז די בשטיפה טובה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן