הכשרת מחבת טפלון

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 09/03/17 21:27 יא באדר התשעז

שאלה

היום טיגנתי חביתה במחבת טפלון חלבית.

הוצאתי את החביתה וכיביתי את האש ,

לאחר מס' דקות בודדות הכניסו למחבת כף עץ טבולה ברוטב תבשיל עוף שהתבשל בסמוך .

המחבת היתה עדיין חמימה (לא בטוחה עד כמה היתה חמה),

האם ניתן להכשיר את המחבת (טפלון) וכיצד?

תודה רבה,

נאוה בן -דב

תשובה

שלום וברכה,

1. אם החביתה הייתה פרווה ולא בישלו במחבת מאכל חלבי בתוך 24 שעות האחרונות כשנגעה כף העץ - אז ניתן להכשיר ע"י הגעלה (להרתיח מים בחבת עד שהם גולשים) או ע"י ליבון קל (לחמם את המחבת עד שנייר שיהיה בתוכו ייחרך מהחום).

2. אם בישלו מאכל חלבי בתוך 24 שעות - ניתן לחכות 24 שעות ואח"כ להכשיר ע"י ליבון קל.
(להרחבה - כיוון שקיימת מחלוקת ראשונים האם מחבת בולעת בנוזלים (המצריכה הגעלה) או כצלייה (המצריכה ליבון חמור), לאחר יום הטעם נפגם והאיסור מדרבנן ולכן וניתן להגעיל. (כך פסק אגרות משה יו"ד ג, יד, ב).

פורים שמח