ספר אלקטרוני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/03/17 19:40 י באדר התשעז

שאלה

שלום הרב.

לעבודה לבית הספר אני צריך לקרוא ספר באנגלית,

האם מותר לי לקרוא את הספר בחינם מהאינטרנט כאשר אני מסופק האם הגיע מהמקור ואין אני בטוח כי מקבל הוא כסף על כך?

האם יש כאן משום גניבה או גניבת דעת?

כמובן שאין לי דרך להשיג את הספר בגירסה האנגלית

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, אסור להשתמש בחומרים שמיועדים לתשלום ללא תשלום.
אם וודאי שהחומר נמצא במקום אחר ברשת בתשלום - אסור להשתמש בו ללא תשלום.
במקרה שלך, אם הספר אינו מסופק באינטרנט בתשלום - אתה יכול להשתמש בכך, כי אינך יודע מי המקור להעלאת הדבר לאינטרנט, ויש כאן כמה ספיקות, כולל זו העיקרית שהחובה מוטלת על הספק של החומר הזה (אם הוא עשה את זה שלא כדין).

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן