החזרת פריט

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 08/03/17 18:11 י באדר התשעז

שאלה

שלום הרב, רציתי לדעת אם חברה קנתה לי מוצר ואני לא יודעת מהיכן או שכן ואני מעוניינת להחזיר או להחליף אותו, האם מותר לי להחליף בסופר או מכולת הקרובה לביתי ולקבל זיכוי ולעשות קניות באותו מקום עם הזיכוי? הם לא מפסידים כי הם מוכרים את אותו מוצר...

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לכל בעל עסק יש חוזה התקשרות ייחודי מול הספק. לכן:

- אם מדובר להחזיר לחנות אחרת באותה הרשת (כדוגמת שופרסל, רמי לוי וכו´) ניתן להחזיר.

- אולם, אם מדובר בכל חנות אחרת, צריך לשאול את בעלי החנות האם הדבר אפשרי. הסיבה לכך, כי לחנות יש מלאי ואחוזי רווח שהם קונים מהספק. ואם הוא יקבל ממך ויזכה אותך אז הוא לא בהכרח ירוויח.

לדוגמא: אם הוא יזכה אותך במחיר של 25 ש"ח על המוצר כי בכך הוא מוכר בחנות. ואז אדם אחר יקנה במחיר 25 ש"ח- והיכן הרווח למוכר? (שהרי שהוא קונה מהספק זה עולה לו רק 20 ש"ח) לבינתיים, הוא לא הזמין עוד סחורה כי הוא החשיב את המוצר שהחזרת כחלק מהמלאי הקיים שעליו הוא מרוויח - מה שלא נכון.

נכון, שלרוב ההפסד כאן הוא קטן, אך אין אנו יודעים בכמה הוא יפסיד. ולכן צריך לבקש ממנו.