תאריך לחתונה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 08/03/17 13:59 י באדר התשעז

שאלה

שלום,

באיזה תאריך כדאי לקיים חתונה בי"ד באלול או כ"א באלול שניהם ימי שלישי?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום רב,

יש תאריכים שאין מתחתנים בהם כמו תשעת הימים הראשונים של חודש אב, וכד´. בימים כאלה גם הרבנות אינה מאשרת חתונות אלא במקרים מיוחדים.

לגבי התאריכים האחרים, זה כבר תלוי בהנהגות ומנהגים ולכן הגם שטוב להתחשב בהנהגות יש להדגיש שאינם מהווים דין. כך שאם מתחתנים בתאריך זה או אחר מהם אין עוברים על איסור ואין זה משפיע לרעה או טובה - עיקר ההשפעה על הזוגיות נובעת מהאופן בו הזוג עצמו משקיע ומתנהל אחד עם השני.

לאחר הקדמה זו אביא את דברי השולחן ערוך ביחס לתאריכים:

בחלק יורה דעה סימן קע"ט סעיף ב´כותב השולחן ערוך "נהגו...ואין נושאים נשים אלא במילוי הלבנה" (15 הימים הראשונים של החודש) - והגר"א שם מציין שמקור המנהג הוא בתיקוני זהר.
וכן כותב הרמ"א בחלק אבן העזר סימן ס"ד סעיף ג. ושניהם כותבים שזהו מנהג (ולא דין).

ביחס לשאלה למה אין בכל המהנהגים הנ"ל איסור של "לא תעוננו" ניתן לעיין בשו"ת משנה שכיר, חלק אבן העזר סימן ב´(מצורף בקישור המצ"ב):
http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=21273