שינוי תאריך חתונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 06/03/17 11:51 ח באדר התשעז

שאלה

שלום רב,

הנני מתכוון להתחתן עם בת זוגתי אשר עלתה מאוקראינה, אך לצערי לא רשומה כיהודיה מכיוון שאמה לא עברה את התהליך כראוי כאשר עלו ארצה. אנחנו קבענו תאריך להתחתן לסוף אוגוסט הקרוב ולאחר קביעת התאריך החלטנו במקביל להתחיל תהליך גיור בשביל בת זוגתי.

השאלה שלי היא האם עליי לדחות את תאריך החתונה עד סוף הגיור או האם ניתן לזרז את תהליך הגיור. למיטב ידיעתי, אני כיהודי, אסור לפי ההלכה לבטל או לשנות תאריך חתונה אך כרגע בת זוגתי היא גרה בתהליך.

אשמח לתשובה.

תודה רבה מראש,

תומר.

תשובה

שלום וברכה,
יישר כח לך ולבת זוגתך, שנכנסתם לתהליך הגיור.
לגבי תאריך החתונה, לענ"ד התהליך לא יסתיים עד סוף אוגוסט,
על כן עליכם לדחות את החתונה אי"ה לסוף תהליך הגיור.
ובמקרה כזה, אין שום איסור לדחות את החתונה, אלא להיפך,
ישנה מצווה לדחות.
שתזכו בסוף בתהליך המשותף שלכם, לבנות בית נאמן בישראל,
המושתת על קדושה ותורת ישראל, אמן.

ברכה והצלחה