לא ילבש בגופיה, משקפי שמש, וחולצת גולף

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/03/17 22:12 ג באדר התשעז

שאלה

האם מותר לגבר ללבוש גופית אשה? (לא רואים את זה בחוץ..) וכן להיפך?

האם מותר לגבר ללבוש לפעמים משקפיים של אשתו?

כמו כן האם יכול ללבוש חולצת גולף שחורה פשוטה שבעיקרה נמכרת לנשים, אך אין בה סממן של נשים דווקא?

תשובה

שלום

אסורים לכתחילה. שהרי הם נשיים במובהק, ואף ששאר הבגדים שלך גבריים הדבר נאסר. עיין רמ"א יו"ד קפב סעיף ה.
ואמנם אם לא מדובר בקישוט, או שמדובר בכלי שמיועד לשמש וכד', הב"ח והט"ז התירו. אך הש"ך פקפק על כך.

אם אינם נשיים אלא לגברים ונשים, מותר. שלא נאסר אלא כלי מיוחד.

כל טוב