ברכות

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 27/02/17 02:41 א באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

מס' שאלות קצרות בבקשה:

1) בברכות השחר שאומרים שמע ישראל המקוצר (לא את כל הפרשה אלא כפי שמופיעה בסידור) האם מקובל לעשות זאת בכוונה כפי שקוראים קריאת שמע המלאה כרגיל ? למרות שבהמשך התפילה בשחרית מגיעים לקריאת שמע המלאה

2) במידה ולא סיימתי להתפלל (לא בהכרח תפילת 18) והשליח ציבור אומר קדיש האם אני מחוייבת להפסיק את התפילה כדי לומר אמן לקדיש או מותר לי להמשיך את התפילה כדי לסיים ? (זה קורה לי הרבה בסוף התפילה שקוראים מהר ואני לא מספיקה)

3) האם מותר לשמוע מוסיקה דרך הפלאפון ברמקולים של שירת תהילים וכו תוך כדי שאני במקביל מחשב קוראת חדשות או רואה לדוגמא הדרכה באפייה וכל מיני דברים כאלה לא של קדושה..?

תשובה

שלום
1-כן ואם מגיעים בזמן לקריאת שמע אין צורך כלל לעשות את המקוצרת
2- רק לעצור ולהקשיב לקדיש אם זה מפריע לריכוז גם לא לעצור
מאלקי נצור עונים לחמש אמנים ראשונים
3- כן אבל האידיאל להתרכז במשהו אחד עד הסוף