כפירה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/02/17 22:53 ל בשבט התשעז

שאלה

שלום ראיתי רב שכותב על רבי נחמן ״ כי בידו הכל, ובידו מסר הקב״ה את הממשלה בעולם הזה הן ברוחניות והן בגשמיות״ ורציתי לדעת האם זה דברי כפירה גמוריםואם זה לא כפירה, בגלל שאפשר לפרשן כל מיני פרשונים, אולי גם ישו לא היה כופר? שבתאי צבי וכו׳

תשובה

שלום

אלו דברים לא ראויים. ואמנם הגמ' במו"ק טז אומרת שהצדיק כביכול מושל בד', אך הדבר אינו ראוי להיאמר בסגנון שעמי ארצות טועים להבין כאילו הצדיק הוא מעל רבש"ע או ח"ו הוא עצמו רבש"ע

כל טוב