נדר

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 26/02/17 08:25 ל בשבט התשעז

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

לפני כמה זמן אמרתי בקול שאני לא מתחפשת השנה בפורים (בלי נדר) כי חשבתי שהשנה החברות שלי לא יתחפשו.

אבל יתברר שהם מתחפשות ואני מתחרטת על זה שאמרתי שאני לא מתחפשת, (כשאמרתי את זה ידעתי שזה יהיה נדר)

לא עשיתי את זה בתור נדר אלא פשוט חשבתי שהשנה אני לא יתחפש אבל ידעתי שזה נדר כי לא אמרתי בלי נדר.

אבל בכל זאת רציתי לשאול האם זה נדר ואסור לי להתחפש השנה?

תשובה

שלום

רק בדבר שיש בו עניין של מנהג טוב או מצווה חלה ההקפדה על אמירות שאינן מסוייגות 'בלי נדר', ולא בכל עניין חול.

לפי הדין, תחפושת בפורים אין בה מנהג טוב או מצווה כל שהיא, ואין חשש. אולם, בגלל שציינת כי בזמן שאמרת הבנת לעצמך שאת נודרת נדר כי לא ציינת 'בלי נדר', קיים חשש לקיום נדר וראוי מספק לעשות התרת נדרים.

בשעת הדחק, בגלל שזה ספק ניתן לסמוך על אמירת 'כל נדרי' בערב יוה"כ. אך כאמור, עדיף לומר התרה.