אשה נשואה אינה יוצאת במשלוח מנות של בעלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/02/17 04:55 כח בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע, סימן תרצה סעיף ד - כו: ""... ולפי זה יכול האיש לשלוח ב' מנות לרעהו, וישתף גם אשתו במנות הללו שהיא שולחת אותם לרעותה, ושניהם יצאו בהן ידי חובת משלוח מנות. ואין צריך לדקדק שיהיה שיעור ב' מנות לכל אחד מהשולחים.""

כמו כן, בקש""ע, סימן תרצה סעיף ד -ל: ""...וגם אשה נשואה אינה יוצאת במשלוח מנות של בעלה בלבד....""

להלן שאלתי.

לכאורה שתי הלכות שנראות לי סותרות. שבהלכה הראשונה אשה יוצאת ידי חובת משלוח בעלה ובהלכה השניה היא לא. אשמח אם תוכל לבאר לי מדוע אינן סותרות.

תודה,

תשובה

נראה לי שההבדל הוא שבהלכה השנייה דיבר במקרה פשוט שבעלה שלח, והיא לא יוצאת ידי חובה במשלוח שלו. ובהלכה הראשונה, דיבר על מקרה שהכוונה הייתה שזה משלוח משותף לשניהם (הוא לחבר והיא לאשתו), שאז זה כן נחשב לשניהם.