סלסלת ממתקים - משלוח מנות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/02/17 04:14 כח בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע, סימן תרצה סעיף ד - כ, כתוב: ""השולח הרבה דברים קטנים בתוך כלי אחד, [כגון שקדים ואגוזים או סוכריות], הכלי מצרפן לחשבן מנה אחת חשובה, דזיל בתר טעמא, שהרי הטעם למצות משלוח מנות, הוא כדי להראות חיבה וריעות, והרי גם בדברים קטנים שנצטרפו בכלי אחד שייך הטעם להראות חיבה לרעהו, והכלי מצרפם לענין זה. ואפילו כמה מינים בכלי אחד חזו לאצטרופי למנה נאה, כיון שביחד יש בהם חשיבות.""

להלן שאלתי.

האם שאומרים שהכלי מצרפן למנה חשובה הכוונה שמדובר במנה אחת מתוך שתי מנות החובה ונדרש להוסיף מנה נוספת כדי לצאת ידי חובת משלוח מנות, או שהכוונה שזה ממש משלוח מנות שנחשב לשתי מנות? כי לכאורה מובן שמדובר במנה אחת מתוך שתיים כי כתוב בפירוש מנה אחת, אך כיום נהוג לתת סלסלה מלאה בממתקים, ואם נחשבת כמנה אחת הרי לא יוצא ידי חובה.

תודה,

תשובה

נראה מדבריו שכוונתו למנה אחת, אבל נראה שהכוונה דווקא בדוגמאות שהביא (שקדים או סוכריות וכיוצא בזה), אבל אם יש בקערה למשל שני מיני ממתקים שכל אחד עטף באריזתו, נראה ברור שנחשב לשתי מנות.
כל טוב