שירות שנה שנייה\לימודים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/02/17 00:36 כח בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב

אני עשיתי מדרשה ועתה בשירות לאומי

אני מתלבטת אם להמשיך בשירות במקום אחר, או להתחיל ללמוד..אני לא מצליחה להגיע להחלטה

אני בשלב בו אני מוכנה לצאת, אני רוצה להתחתן ..ואני חושבת ששירות לאומי עוד שנה עלול להיות צעד לא נכון אם אמצא מישהו, כי אז זה יהיה קשה לעזוב את המקום שירות, וכן מבחינה טכנית, זה מעכב את הלימודים..

אני באה ממשפחה שלא תוכל לעזור לי בנישואים, ואני אממן לעצמי את הלימודים, ולכן אני גם מוסיפה את השיקול הזה..

מצד שני, אני רוצה עוד לתרום לעמ"י בצורה טוטלית..למרות החששות האם יהיה לי כוחות לזה..

איך להחליט?

תשובה

בס"ד
שלום רב!

התרומה לעם ישראל ולמדינת ישראל לא מתחילה ומסתיימת בשנה או שנתיים של שירות לאומי או צבאי.
המחויבות לתרום לכלל היא מוחלטת ולא מסתיימת לעולם.
הקב"ה רוצה אותנו משתדלים ופועלים בתוך העם והארץ בכל הכוח ובכל הגילאים.
אם אחרי שנה, לצורך ההתארגנות האישית, את צריכה לסיים את העשייה בשירות לאומי אין בכך שום בעיה, בתנאי שאת מסכימה להיות מגויסת כל החיים למען העם והארץ.
אחרי שתלמדי, תתחתני ותקימי משפחה, בכל מקום ובכל תפקיד שאת תעשי בעתיד, תבקשי בראש ובראשונה להיטיב לעמך ולמולדתך.
כאשר חיים בתפיסה כזאת אין לשרות הלאומי משקל כל כך משמעותי בשאלת התרומה למען העם והארץ.