חייבת עזרה בשירות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/17 22:12 כז בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב

השירות הלאומי גרם לי לבלבול גדול אני הלכתי להאגודה למען החייל שם אוספים כספים ודואגים לחיילים ואני התקבלתי לשם הבעיה שאני התחלתי להתעניין עכשיו גם במשרד הביטחון אבל הראיונות שם יתחילומבעוד שבוע או שבועיים ואני צריכה להחזיר תשובה להאגודה בתחילת השבוע יום ראשון...

אני לא יודעת מה לעשות ואין לי עוד עם מי להתייעץ, שמעתי שאם מסרבים למשהו שהוא טוב זה יכול לסגור את המזל ובעיקרון אני מפחדת שאם אני יסרב להאגודה וח"ו אני לא יתקבל או לא יאהב את המשרד אני ישאר בלי שירות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בדברים כאלה צריך לנהוג בהגיון ולא באמונות תפלות.
אני לא שמעתי על 'סגירת מזל'.
יש פתגם שמבטא את מצבך: 'ציפור אחת ביד או שתיים על העץ'.
יש לך ביד הצעה לשרת באגודה למען החייל.
ויש לך חלום (='על העץ') על משרד הבטחון.
זו אכן שאלה לא פשוטה: אם לוותר מראש על הסיכוי במקום שיותר מעניין אותך. בגלל הפחד שלא תתקבלי לשם.
מכל מקום אני סבור שגם אם תוותרי כרגע על האגודה... וגם אם בסוף לא תתקבלי למשרד הבטחון, עדיין יהיו לך הרבה אפשרויות של שרות לאומי. אולי הם לא יהיו מתאימות כמו מה שמציעים לך כרגע באגודה... אבל אין שום סיבה לחשוש שתשארי בלי שירות בכלל. יש הרבה מאוד אפשרויות לשירות לאומי, תאמיני שמשהו יתאים גם לך.
בהצלחה!