הורדת שירים מיוטיוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/02/17 18:11 כז בשבט התשעז

שאלה

רוב המוזיקה שהורדתי לפלאפון היא של אומנים שקניתי את האלבומים שלהם או אומנים שעלו לערוץ היוטיוב הרשמי שלהם את השירים [ הבנתי שגם מבחינה זו מותר להוריד שירים... ]

אך יש לי שלושה שירים בפלאפון שהאומנים עצמם לא העלו ליוטיוב ולא קניתי את האלבומים שהם כלולים בהם.

שניים מהשירים הם של להקה שאני בגדול אוהבת את השירים שלה אך אני לא אקנה בחיים אלבום מאחר ולצד השירים שאני אוהבת באלבומים שלה כלולים גם שירים שיש בהם תוכן "אסור " [ כלומר ערעורי כפירה "חסר הפנים לא יציל אותך בלילה" וכ'ו ] אומנם אני שומעת רק לשירים שהם נחשבים לבסדר שאין בעיה בתוכן שלהם [ אין בהם ערעורי כפירה, עבודה זרה ודברים לא צנועים ] אבל לא אשלם כסף גם על שירים שיש בהם תוכן לא הולם. אז לא קניתי את האלבומים האלו...

השיר השלישי הוא שיר בודד ואני לא אקנה בשביל שיר בודד אלבום שלם...

חשבתי למחוק את השירים האלו ופשוט לשמוע אותם ביוטיוב. האם זה בסדר? אני לא עושה בהם גם שימוש מסחרי. זה נטו שימוש אישי שלי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את נוהגת נכון.
מצד אחד לא להוריד שירים מוגנים למכשיר שלך.
מצד שני כן להאזין להם ביוטיוב. לכך יש היתר, עייני בקישור:

http://www.93fm.co.il/radio/214996/