הלכות

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 23/02/17 16:53 כז בשבט התשעז

שאלה

שלום הרב יש לי 2 שאלות-

1)אני משתדל לקרוא במשך כל שבוע 2 מקרא ואחד תרגום השאלה שלי היא אם אני קורא לדוגמא עולה שני בבוקר ואני רוצהלהשלים עד עולה שלישי באותו יום,האם אני יכול להפסיק בבוקר ולקרוא שוב באותו יום רק בצהריים או בערב?

2)עד כמה לדקדק בכל ניקוד וניקוד בתפילה זה חשוב?כי יש מילים שנורא קשה לומר בגלל הניקוד שלהם לדוגמה אם רשום לי ויאמר והאות ו מפוסקת עם הניקוד שווא קשה לי לומר ויותר קל לומר שהאות ו מנוקדת עם פתח/קמץ...אז האם ממש חייב לדקדק בניקוד בתפילה בכל אות ואות או שיש מילים שאפשר לומר בצורה שונה כמו הדוגמה שהבאתי?

תודה ושבת שלום!

תשובה

1- אפשר
2-לכתחילה לדקדק עד כמה שידך מגעת