בדיקה גנטית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/02/17 19:25 כה בשבט התשעז

שאלה

המקרה : אח ואחות לאם משותפת ילידי אוקראינה האם יהודיה ואינה בחיים.

האחות נולדה בזמן מלחה"ע ה-2 ולא היה רישום בשעת הלידה

אלא לאחר המלחמה .ולכן הרבנות מטילה ספק ביהדותה .

השאלה : האם ניתן להוכיח את יהדותה באמצעות בדיקת DNA המראה

שיש לאח ולאחות אם ביולוגית משותפת (האח מוכר כיהודי )

תשובה

שלום וברכהֿֿ

שאלת קביעת יוחסין לאור בדיקה גנטית נמצאת בבירור זמן רב, ובדרך כלל פוסקי ההלכה נרתעים משימוש בגנטיקה, בין להוכחת קשר ובין לשלילתו. יש לכך סיבות רבות, אבל ניתן לקבוע כי לא הולכים בדרך זו. הפוסקים יעדיפו ״גיור לחומרא״ על פני שימוש בכלים אלה.
אני מציע לפנות ל״שורשים״ (www.tzohar.org.il/?page_id=6850) שהם המומחים הגדולים בתחום, ונראה לי שהם יצליחו להדריך טוב יותר מה כדאי לעשות.ֿ

כל טוב ובשמחה