ציד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/02/17 16:31 כה בשבט התשעז

שאלה

רציתי לדעת איך עובדת כשרות בתנאי ציד

אני יודע שציד לא רצוי ומוצא אחרון אבל ממש מתוך סכרנות אני רוצה לדעת איך צדו פעם בימי התנ"ך הבנתי ממקור אחר שכאשר אתה פוצעה את החיה זה טריפה והיא כבר לא כשירה אז איך צדים ושומרים על כשרות?

ורציתי גם לדעת עם אייל בגדול חייה כשרה עם נשחטה כמו שצריך.

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צדו במכונות (רשתות) כפי שהגמ' בשבת מתארת, ועל כן לא היו תמיד פציעות. אבל עיקר השחיטה הייתה מבהמות הבית שאין צורך בצידה.
איל (כבש) הוא בהמה כשרה. וגם איל והצבי כשרים, אמנם היה ויכוח על איל אדמוני האם כשר (עיין תחומין כט).

שבת שלום וחודש טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ