מלווה בריבית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/02/17 15:33 כה בשבט התשעז

שאלה

שלום

האם מותר להשתתף באתר "בלנדר " בתור מלווה ?

זה אתר שמקשר בין לווים למלווים כאשר הריביות קטנות יותר ממה שגובים הבנקים , כך שהתשואה על הכסף של המלווה הרבה יותר גבוהה מאשר אם הוא היה שם אותה בפיקדון בבנק ואילו הלווה מקבל הלוואה בריבית הרבה יותר נמוכה מאשר הוא היה מקבל מהבנק .

השאלה היא האם מותר יהיה להיות מלווה כזה או שמדובר בהלוואה בריבית ואסור ? ( אז איך הבנקים עושים את זה ? )

תודה רבה

תשובה

שלום
כידוע הלוואה בריבית אסורה על פי תורת ישראל.
אולם על פי עיקרון המופיע בגמרא ובפוסקים תוקן במאות השנים האחרונות 'היתר עיסקא' המאפשר לעולם העסקים להתנהל גם עם ריבית, בלא לעבור על ההלכה (מומלץ מאוד לקרוא ולהכיר על מה מבוסס ההיתר הזה. אפשר כמובן למצוא על כך מידע רב ברשת).
בצורה זו פועלים הבנקים ושאר הגופים הפיננסיים.
מכיון שבאתר של בלנדר מופיעים שני היתרי עיסקא, אחד של ועד הפיקוח ההלכתי להשקעות של בד"ץ העדה החרדית, והשני של המכון לכלכלה על פי ההלכה של הרב דביר, אינני רואה בעיה בדבר.
כל טוב