לשתות מים ושאר משקאות בפני רבים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/02/17 04:04 כה בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע, סימן קסט-קע - ליתן לאחרים לאכול, והנהגות בעת הסעודה, ט' כתוב: המנהג פשוט לשתות מים ושאר משקאות בפני רבים, בין בתוך הסעודה ובין שלא בתוך הסעודה.

להלן שאלתי.

מה מנסים להגיד בהלכה? האם יש הלכה אחרת שאמורים אולי להסיק ממנה שאסור לשתות בפני רבים ולכן ההלכה הזו מחדדת שכן מותר? הרי זה פשיטא שמותר לשתות בפני רבים אם לא נאמר אחרת, לא?

תודה,

תשובה

המשנה ברורה בסימן קע אומר -'אין דרך ארץ לתלמיד חכם לשתות מים בפני רבים, אלא יהפוך פניו לצד אחר. ויש אומרים דדווקא שלא בשעת סעודה, אבל בשעת סעודה שרי, ושאמר משקין מותר בכל גווני'.
לזה ההתייחסות שהמנהג הפשוט כן לשתות מים ושאר משקאות בפני רבים.