תקופה קשה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/02/17 15:09 כד בשבט התשעז

שאלה

שלום,

אני עוברת תקופה קשה בחיי. שקלתי ללכת לקוראים בקפה וכו מתוך הלחץ בו אני נמצאת. אבל אז אמרתי לעצמי, כמקבלת על עצמי, שאני לא הולכת לכל המגידי עתידות (הסיבה לכך היא האיסור בתורה). אימי שמעה על רבנית (נכדה של רב גדול) שמקבלת והיא מתקשרת. קבעה אליה תור. אני מאד רוצה ללכת איתה אבל תוהה-

1. האם מה שקיבלתי על עצמי הוא נדר?

2. נניח ומדובר בנדר שעלי להתיר- מכיוון שמדובר ברבנית ולא באסטרולוגים למיניהם, האם מותר לי ללכת ?

3. האם כל מיני דברים שאני מקבלת על עצמי בתקופה הלחוצה הזאת נחשבים נדר או שיש נוסח מסוים?

תודה

תשובה

שלום

א. זהו נדר זירוז ואין לו התרה.
ב. אם מדובר על אמירת העתיד, וזה מה שאמרת שלא תלכי אליו עוד, אזי אין ללכת. אם מדובר על חיזוק ההווה ע"י אור תורה, מותר ללכת
ג. יש בזה הרבה פרטי דינים, תלוי מה אמרת בדיוק, מתי, האם הוצאת בפיך, ועוד. אם יש שאלה תפרטי כראוי.

אסור ללכת לרבניות או נשים וכדומה, או אנשים, שעוסקים בגילוי העתיד ומתקשרים לרוחות וכד'. מותר וטוב ללכת לתלמיד חכם או אשה יראת שמים, לקבל ברכה, ולהתיעץ כיצד להיטיב דרכייך ואת הכיוון שלך בחיים, מתוך גדלות של תורה ויראה.

כל טוב