עבודה עם חייבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/02/17 14:34 כד בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

קיבלתי הצעה לעבוד במרכז טלפוני של משרד עורכי דין שמייצג נושים כגון בנקים חברות ויזה, ומטלפן לאנשים שחייבים להם כסף, וזה התפקיד שהוצע לי, בעצם לטלפן כדי להגיע להסדרים או לשכנע אותם לשלם..במהלך הראיון המראיינים זרקו הערה שמישהי דתייה אצלם עזבה בטענה שנאמר לה שיש בעייתיות בתפקיד הזה מבחינה מוסרית. אני לכן פונה אליך כבוד הרב לקבל תשובה חד משמעחת בנושא הזה...כי יש לי אופציות אחרות .. תודה

תשובה

שלום

כל עניין שיתעורר לך בו ספק יצטרך אישור של רב ע"מ לברר שלא מדובר בגזל. לכן אם אפשר בנקל למצוא עבודה אחרת, עדיף. אם לא, אפשר לקחת את העבודה הזו, אך בכל ספק יש לשאול רב כיצד לנהוג.
לא כל מה שערכאות של נכרים מגדירים כגביה מותרת, ההלכה מאשרת. יש פעמים שגזל בידם.

בהצלחה