מכירת רכב ישן לגוי

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 19/02/17 23:29 כג בשבט התשעז

שאלה

שלום לבוד הרב,

האם במכירת רכב ישן (נסע כחצי מליון קילומטרים) לגוי עלי לפרט את כל הבעיות שאני יודע עליהם, או שעל הגוי לבדוק בעצמו את הרכב ואין חובה עלי לפרט את כל הבעיות?

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

כיום צריך לנהוג בישרות ולפי הדין המקובל גם עם יהודים וגם עם גויים.

בכדי לצאת מכל חשש של אונאה, כדאי לומר לכל קונה באופן כללי את הנתונים הבסיסיים של מצב הרכב, ולהדגיש שאתה מעדיף שאיש מקצוע יבדוק את הרכב.

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן