לימוד

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 19/02/17 17:19 כג בשבט התשעז

שאלה

1-כתוב במסכת שבת- ל שכאשר אדם לומד עם רבו צריך לירא ולפחד ולהיות ממורמר לא הבנתי למה 2 האם זה הלכה להיום3 אם זה באמת נפסק להלכה כיצד אפשר להיות ממורמר בלימוד -שיטות-

2האם מותר לאכול אוכל שאבא שלי מביא ממלון שהוא עובד -כאשר הוא לוקח כל העובדים יסכימו שזה לא גזל

3האם מותר לגזור לתוכי את כנפיו בצורה שלא יכאב לו לצורך ליטוף יותר פשוט ושלא יתקע בחלונות וימות

תודה ענקית מראש ר'

תשובה

שלום
1- לא כתוב את המילה ממורמר שזה כמו עצבות אלא במורא בפחד ביראה כי זה דבר אלקים לא עיתון
ויש מרירות שבתחילת הדרך יש קצת מר לא ממורמר
2- אם זה באישור המנהל שמתיר אין בעיה
3- כן