ממונות

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 19/02/17 13:04 כג בשבט התשעז

שאלה

שלום. אני עובד באחת מחברות הסלולאר בישראל יש לי שאלה לכבוד הרב.

בא אלי לקוח של החברה ומעוניין לרכוש קווים (שיחות ואסמס) נוספים

זמן מה לאחרה מכירה דיבר איתי משווק של החברה שאמר שהלקוח הזה זה לקוח שלו שעובד איתו שנים. ואני חייב להשיב לו את המכירה.

יחד עם זאת אפשר לציין שבאותה מידה שקנה אצלי היה יכול לפנות למוקד החברה. (שירות לקוחות) או לנציג באחד הקניונים ולקנות ממנו ללא כל בעיה. ולאותו נציג לא היתה כל טענה כלפי המוכר.

אותי הוא (המשווק) מכיר מהעבר ולכן פנה אלי. שאשיב לו את המכירה

אותו בחור היה בחו"ל ולא היה זמין ללקוח שלו. ולכן הלקוח שלו בא אלי לקנות.

האים אני חייב להחזיר כסף לאותו בחור. או שהמכירה כשרה?

תשובה

המכירה כשרה אתה לא חייב כלום יש ללקוח בחירה חופשית