כשרות

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 19/02/17 12:58 כג בשבט התשעז

שאלה

לכבוד הרב שלום רב,

מס' שאלות בדיני כשרות.:

1. יש ברשותי מוט בלנדר (סטיק) השתמשתי בו לטחון מרק ירקות שלא היה בו בשר או חלב לגמרי אלא הסיר הינו חלבי ולא זכור אם עבר 24 שעות מאז בושל בו חלב חם ממש .

השאלה כיצד ניתן להכשיר על מנת להשתמש בו לבישול מרק שיאכל בארוחה בשרית?

2. בעלי אכל בטעות מרק פרווה שבושל באותו סיר חלבי עןם כפית בשרית מה דין הכף הבשרית? מה דין הקערה בה הוא אכל ? לא יודעת אם הקערה הינה חרס או לא (תוצרת חויה..)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
1- לא צריך שום הכשרה יש שמתירים לכתחילה (ספרדים) וכאן עוד צד להקל כי יש ספק אוליי עברו 24 שעות
2- הכל בסדר הכף הבשרית משתמשים בה רק בכלי שני שאין שייך בו בישול
וכן המרק הוא לא מוגדר חלבי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן