אמצעי מניעה נגד הריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/02/17 12:07 כג בשבט התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב אני בת 30 אם ל4 שלוש בנים בני שש חמש ושלוש ותינוקת בת חצי שנה אני רוצה כרגע לעשות הפסקה מילודה לכמה שנים כי קשה לי ויש לי בעיות בריאות כמו לב לחץ דם ברגל דלקת עושה פיזוטרפיה יש לי גם נפשי לחצים חרדות וגם בהריון האחרון היה לי מריבות הרבה עם הבעל והיה לי זיהום ברחם בהריון האחרון וגם מצב כלכלי קשה חיים בקרוואן בחדר אין עזרה רציתי לשאול לכמה זמן יכול להתיר לי להפסיק וגם איזה אמצעים יכולה להשתמש כי נרות הבנתי שזה לא בטיחותי כל כך להריון והתקןאני מפחדת וגלולות והורמונים לא מתאים לי בשל המצב וגם היה לי אם הכבד כלכלית רק הבעל עובד מתפרנס ממשכורת מינימום אז רציתי לדעת מה מתאים לי לשים ולאיזה תקופה אם זה זמני או קבוע וגם קשה לי כי הילדים אצלי בחינוך מיוחד מבחינת בעיות של חוסר הקשבה אימפרקטיביות ולא גמולים מטיטול אנא עזור לי אני מבולבלת תשובה במייל בבקשה תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כואב הלב מאד על מצב המתואר במכתב, אבל הקב"ה מבטיח שהוא יעשה טובות כנגד הימים הקשים, ועל כן צריך להתחזק במעלת השמחה.
לגבי הזמן של המניעה אנחנו מקובלים שאין מורים בעניין זה אלא לאיש ואשה באופן פרטי וכשבאים לשמוע את האיש והאשה, וכן עדיף שהרב שיפסוק בהכי יכיר אתכם. באופן כללי עד שנתיים מהלידה ניתן להקל.
לגבי הצורה של ההפסק כאן צריך תחילה ללכת לרופא שהוא יגיד את הדרך הנכונה ביותר בריאותית וכן לבקש מספר אפשרויות, לאחר מכן יש להתייעץ הלכתית כיצד לבצע את המלצות הרופא.

ולבוקר רינה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ