שלום רב

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 18/02/17 21:04 כב בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול אותך מספר שאלות בנושאים שונים:

1)דוד שלי נפטר לפני חצי שנה ואנו מדליקים נרות לעילוי נשמתו בכל ערב שבת, השאלה מתי כדאי להדליק את הנר הנשמה, בערב שבת או במוצאי שבת?

2)ברכת המזון- אם אני משלב באוכל- אורז, עוף, תפוח אדמה , עגבניות, מה אני צריך לברך בברכת מעין שלוש?

3)לגבי הציצית הקטן שלובשים, האם צריך לברך על הציצית, אם כן, מה מברכים?

4)אני משתדל להניח תפילין (מספיק לומר רק קריאת שמע ותפילת עמידה), השאלה האם אני יכול להתפלל ממודה אני ועד ברכות קריאת שמע ללא הנחת תפילין?

5)אמא שלי לא מרגישה טוב, יש לה כאבים בבטן זה כשנתיים, יש איזשהו ברכה או משהו שהיא יכולה לעשות כדאי שתתרפא?

בתודה מראש, משה.

תשובה

שבוע טוב
1-מוצ"ש
2-אם זה בלי לחם רק בורא נפשות לא מעיו שלש ואם זה עם לחם ברכת המזון
3-ברוך אתה...על מצוות ציצית ואם אתה ספרדי ברכת טלית גדול פוטרת את הקטן
4- כן רק יש בעיה אם זה לפני התפילה אז אסור לדבר או לברך על התפילין מברוך שאמר ואם אח"כ אפשר בלי ברוך שאמר וישתבח וברכות קריאת שמע..רק כל הקרבנות ופסוקי דזמרה
5- לא יודע חוץ מרופא..
רפואה שלמה.