שלום רב

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 18/02/17 21:02 כב בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול אותך מספר שאלות בנושאים שונים:

1)דוד שלי נפטר לפני חצי שנה ואנו מדליקים נרות לעילוי נשמתו בכל ערב שבת, השאלה מתי כדאי להדליק את הנר הנשמה, בערב שבת או במוצאי שבת?

2)ברכת המזון- אם אני משלב באוכל- אורז, עוף, תפוח אדמה , עגבניות, מה אני צריך לברך בברכת מעין שלוש?

3)לגבי הציצית הקטן שלובשים, האם צריך לברך על הציצית, אם כן, מה מברכים?

4)אני משתדל להניח תפילין (מספיק לומר רק קריאת שמע ותפילת עמידה), השאלה האם אני יכול להתפלל ממודה אני ועד ברכות קריאת שמע ללא הנחת תפילין?

5)אמא שלי לא מרגישה טוב, יש לה כאבים בבטן זה כשנתיים, יש איזשהו ברכה או משהו שהיא יכולה לעשות כדאי שתתרפא?

בתודה מראש, משה.

תשובה

שלום וברכה,

1) רצוי בערב שבת.
2) כל מה שאוכלים בסעודה עם לחם,נפטרים בברכה המזון, ולא
מברכים שום ברכה אחרונה אחרת על שאר הדברים.
ברכת מעין שלוש, מברכים רק על דברים שברכתי עליהם
ברכה ראשונה בורא מיני מזונות,(חוץ מאורז שמברכים אחריו
בורא נפשות) או על דברים שברכתי עליהם ברכה ראשונה
"בורא פרי הגפן",או כאשר אכלתי פרות משבעת המינים
בלבד.
3) לכוון כאשר מברכים על הטלית הגדול, "להיתעטף בציצית"
לפטור בברכה זו, גם את הטלית הקטן = ציצית.
4) לכתחילה לא, בדיעבד כן.
5) להתפלל, ולהתחזק בקיום תורה ומצות.

ברכה והצלחה