ברכת מאורי האש לפני קריאת המגילה במוצ"ש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/02/17 04:42 כא בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע, סימן תרצג - פורים שחל במוצאי שבת, ג, כתוב: ""...ונכון לברך לפני מקרא מגילה בורא מאורי האש, כדי שלא יהנו מהנר במוצאי שבת קודם שיברכו עליו. וכן פשט המנהג להקדים קריאת המגילה לפני ההבדלה. ובהבדלה שבסוף התפלה ישמיטו בורא מאורי האש....""

להלן שאלתי.

הטעם שניתן לברכת מאורי האש לפני קריאת המגילה הוא כדי שלא יהנו מהנר במוצאי שבת קודם שיברכו עליו. על איזה נר מדובר? הרי אם מדובר על הנר שמדליקים בהבדלה, אז ההבדלה היא לאחר קריאת המגילה ולא נהנים ממנו לפני כן.

תודה,

תשובה

שלום
כפי שמובא שם בהמשך בהערה, מדובר בנר שקורא לאורו את המגילה.
ואם כן, בימינו שקורא לאור תאורה חשמלית, אולי ישתנה הדין.
כל טוב