הומוסקסואליות בתורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/02/17 23:14 כ בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

דיברנו בכיתה על הומוסקסואליות, והדיון הזה נתן לי חומר למחשבה, ולאחרונה מעסיקה אותי השאלה- מה מוסרי באלוקים שבורא מציאות (הומוסקסואלים) ולא נותן לה להתקיים. איך הומוסקסואלים דתיים אמורים להרגיש? אלוקים ברא אותי ככה, והוא לא נותן לי להיות מי שאני? אני מנסה לדמיין את עצמי בצב הזה וכל מה שאני מרגישה- זה כעס, תסכול ופחד.

תודה רבה, ומקווה שהבנת.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לכל אדם יש אתגרים שאתם הוא צריך להתמודד. אלו יכולים להיות אתגרים גופניים, נפשיים, רוחניים, חברתיים, כלכליים ועוד
יש אנשים שנולדו נכים או עברו תאונה ויש להם מלכתחילה חיים קשים ומאותגרים.
יש אנשים שיש להם קשיים נפשיים: חרדות, קושי להתרכז, עצבנות.
יש מי שנולד עם קשיים חברתיים או כלכליים: הורים קשים, מצב כלכלי קשה ועוד.

השאלה שלך נכונה לכל המצבים הללו.
כל אחד מהמקרים האלה מחייב את האדם להתמודד כדי להתגבר על הקושי או ללמוד לחיות אתו.
לעתים ההתמודדות מצמיחה את האדם ומביאה אותו למקומות גדולים ונשגבים: על כך נאמר 'לפי הצער - השכר'.

מי שנברא עם נטיות מיניות שונות (יש הרבה מאוד סוגים מלבד ההומואים) צריך למצוא דרך להתמודד ולהתגבר. זה וודאי קשה מאוד - אבל גם להיות נכה, חולה, אביון, ילד מוכה, אדם חרד וכו' כל אלו גם דברים קשים מאוד.
זו דרכו של עולם.