תכלת בטלית מת, ויצר לב האדם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/02/17 22:35 כ בשבט התשעז

שאלה

שתי שאלות לרב בבקשה

יש מקומות שכשקוברים את המתים אז בדרך מביאים אותם עם טלית פסולה. רציתי לשאול אם יש אדם שהקפיד על תכלת כל חייו, האם חייבים המשפחה לדאוג שיקחו אותו לקבורה בלוויה עם טלית עם תכלת?

שאלה שניה- כתוב שיצר לב האדם רע מנעוריו. מצד שני כתוב שהאלוקים עשה את האדם ישר. אז האדם הוא ביסוד שלו ישר או רע? איך זה מתיישב יחד?

תודה רבה רבה!!

תשובה

שלום

א. מביאים אותו עטוף בטלית עם תכלת. וכ"כ הגאון ר' יצחק אלחנן זצ"ל על מי שהקפיד על תכלת רדזין. וק"ו לימינו בתכלת הנכונה של ארגמן כהה קוצים.

ב. האדם עצמו ישר מיסודו. אלא שיצרו רע, ומתלבש בו מנעוריו. ועל פי רוב ישוב לישרותו הראשונית בזקנותו, וכפירוש רמב"ן לפסוק זה.
יסוד הוא מהות, ויצר הוא המפגש עם המציאות התחתונה, שמפגש זה בתחילתו בדר"כ מגיע עם חטא בשלב הראשוני.

כל טוב