להגיש ספרים לרב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/02/17 19:35 כ בשבט התשעז

שאלה

לכבוד הרב,

אני ר"מ יא בישיבה תיכונית *- , ור"מ כיתות בגמרא, ומדי פעם יש תלמידים שמבקשים להכין לי תה, או להגיש לי ספר פירושים מהארונית בכיתה במקום שאלך לשם בעצמי.

אני מתלבט תמיד אם נכון להתעקש שלא יעשו את הטובות האלו, או לתת להם להשתתף באופן כזה, וגם ליצור יותר קשר אישי.

רציתי לשמוע את דעת הרב.

תודה רבה וישר כח

אהרון

תשובה

שלום

הנטיה הראשונית בקרבך להמנע מכך, יש בה ערך רב, ששונא מתנות יחיה.
אולם מאידך יש כאן ערך חינוכי ותורני, דא"ר חייא בר אבא אמר רבי יוחנן כל המונע תלמידו מלשמשו כאילו מונע ממנו חסד, שנאמר 'למס מרעהו חסד', רב נחמן בר יצחק אומר אף פורק ממנו יראת שמים.
ובכלל שימוש הרב הוא להגיש ספרים ולהכין שתיה וכד'. על כן יש לכך מקום. רק אל תגיס ליבך בזה עם הזמן.
ואולם אם אחד מהתלמידים ת"ח בפני עצמו, ואין סיבה חינוכית מיוחדת להטריח דוקא אותו, אזי יש ערך להמנע מהנאה ממנו, וכך נהג רבינו הרצי"ה ומסר בשם הרב שהנאה מת"ח גורמת לעיכובים בהבנת סודות התורה.

ישר כח