אמונה ולימודים

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 16/02/17 15:14 כ בשבט התשעז

שאלה

1. אני לומד כרגע שנה שנייה ובזמן האחרון קשה לי מאוד להתרכז ואף ללמוד למבחנים, גם כשאני חוזר על החומר מספר פעמיים קשה לי לזכור את החומר.(הלכתי לאבחון והכל בסדר), ומה שכן זה פוגע לי בממוצע ואני לאט לאט יורד גם שאני עושה ממש השתדלות ולומד במשך ימים ושעות, ניסיתי הרבה דרכים אבל כולם לא צלחו, האם לכובד הרב יש משהו שיכול לעזור לי.

2. יכול להיות שזב גם קשור יותר מעשור אני כבר לא קרוב לדת, אני אדם ממש מאמין אבל לא מעבר לזה, אני ממש רוצה לנסות להשתדל ל"חזור בתשובה" אבל תמיד אני חוזר 2 צעדים קדימה. ומה שכן אין לי עם מי להתייעץ בקשר לשאלות של דת ואמונה, וכן האזור שבו אני גר אין הרבה בתי כנסת (אשדוד,בבית הכנסת רובם עולים מחבר העמים ומבוגרים ככה שגם אתה לא מבין ),אני ממש רוצה לעשות השתדלות אבל תמיד יש לי חששות וכמו שאומרים פיק רגליים.

תודה רבה......

תשובה

שלום
לאדם שעולמו הפנימי דורש קרבת ה' אני חושב שאי התנהגות הולמת לנפשו תפגע בשמחתו בריכוזו ובזכרונו וכו'
למי שלא כזה אין לו ייסורים פנימיים ומאבקים תמידיים
בזמני הפנוי (אין הרבה) אשמח לעזור או להפנות לעזרה באזורך 0543074332 זה גם ארוך לתשובה במייל.