תפילה אל ה'

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 16/02/17 12:47 כ בשבט התשעז

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול,שאני מתפלל אל ה' אני כביכול מרגיש שאני פונה אל ישות נפרדת כלומר משהו חיצוני לי. והרי "אין עוד מלבדו". ושאלתי גם לענייו דיאלוגים שמוצגים בתנך בין ה' לנביא או נושא ההשגחה ה' שומר עליי.

אשמח גם לקבל מקורות לתשובה.

תודה רבה!

תשובה

נושא התפילה צריך לימוד
אם יש לך גישה לסידור עולת ראיה של הרב קוק הוא מסביר זה קצת עמוק אבל נותן פתח
באופן כללי התפילה זה לא פניה אל ה' כי כמו שציינת זה מעין ע"ז שכביכול הוא נמצא באיזה מקום ואתה פונה אליו
אלא מלא כל הארץ כבודו מה שנשאר זה להיפתח לרצונו לאידיאלים זה ענין התפילה לא פניה אל ה' אלא עבודת ה' להיפתח לה' שנמצא בי וכל אחד ובכל מקום.