קבורת תפילין

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 16/02/17 12:44 כ בשבט התשעז

שאלה

שלום וברכה.

יש לי תפילין של סבא שנפטר לפני למעלה מעשרים שנה ,הם לא בשימוש וגם מלאים עובש ולא ניתנים לתיקון. למעשה שמרתי עליהם כמזכרת. שאלתי היא: סבתא שלי שתהיה בריאה כשיגיע היום תקבר יחד עם הסבא. האם מותר ואו רצוי להחזיר לסבא את התפילין כשפותחים את הקבר? האם יש איסור בדבר להקבר עם חפץ שהיה יקר לליבו של אדם? בתודה מראש.

תשובה

כאשר קוברים בני זוג שקנו חלקה משותפת אין הכוונה שהם נקברים באותו קבר אלא אחד ליד השני בשני קברים שונים שצמודים זה לזה. לכן השאלה לא מעשית.
גם אם תיאורטית זה היה מעשי אין שום עניין לעשות זאת.