כוונה בפרשת ציצית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/02/17 12:07 כ בשבט התשעז

שאלה

שלום לרב

כשעושים פרשת ציצית בשמע ישראל, מה צריך לעשות עם הציציות בדיוק? ומה לכוון כשעושים מה שעושים?

תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום

לפני שמע שם את שתי הציציות הקדמיות על ליבו, ובפרשת ציצית מעבירם על עיניו. יש שנהגו גם לנשקם כמובא ברמ"א בשם הב"י.
יביט בציציות בפרשת ציצית, ויכוון עשרה קשרים בשתיהן כנגד י ספירות, ואחר כך יכוון עשרה קשרים ושש עשרה חוטים יחד עשרים ושש, כמניין הויה ב"ה.
הכוונה במניין הזה לא צריכה העמקה אלא זכרון מהיר כבזק. את ההעמקה יש למקד בפשט המילים של הפרשה.

יש שנהגו לקחת ד הגדילים ולא רק שניים, ויש להם כוונות שונות.

במהלך היום כשמביט בגדיל ציצית יכוון ה קשרים בגדיל שלפניו כנגד ה חומשי תורה ובזה יזכור מצוות ד´.

כל טוב