שם לבת עלמה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/02/17 08:27 כ בשבט התשעז

שאלה

האם השם עלמה הוא שם בסדר לילדה?

תשובה

לשואלת שלום
ויהי רצון שתזכו לגדלה בנחת ובשמחה לתורה לחופה בזמנה ולמעשים טובים. אמן.
השיקול המרכזי בבחירת שם הוא [המשמעות]. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו [מטרה]. לכן יש חשיבות רבה לשמו של האדם.
[עלמה] (עם ה' בסוף, ובמלרע) פירושו נערה, בחורה צעירה. ואולי איחול בכך שתישאר צעירה ורעננה גם בהמשך החיים. זהו ודאי שם מותר.
יחד עם זאת, כדאי לחשוב על משמעות של שמות נוספים, קרובים (נועה וכד').
כתוב בספרים הקדושים שבעת בחירת השם לילד מתנוצצת בהורים רוח הקודש.
בהצלחה!