הנחת תפילין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/02/17 17:40 יט בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

זה יהיה קצת ארוך אז מחילה מכבודו.

לפני 8-9 שנים חזרתי בשאלה. עד שהפכתי ללא דתי הייתי מניח תפילין כל יום ולראיה התפילין שלי שקיבלתי בבר מצווה לפני 23 שנה דיי שחוקות (באופן יחסי). מאז שהפכתי לחילוני הנחתי תפילין פעמים בודדות, בעיקר באירועים כאלה או אחרים במשפחה.

לפני כמה ימים הייתי בבכותל בהנחת תפילין ראשונה של אחיין שלי וכנראה זה עשה לי משהו. החלטתי להשתדל להניח תפילין כל יום.

לפחות להגיד את הברכות ו״קדש לי כל בכור...״ ״והיה כי יביאך...״ וכו׳.

יותר מזה, על מנת לעודד את עצמי ובכדי ל״פתוח דף חדש״ רכשתי תפילין חדשות ומהודרות (אמורות להגיע אלי תוך כמה ימים).

בינתיים אני מניח את התפילין הישנות שלי.

שאלתי היא איך אני אצליח להתמיד ולבצע את המצווה כל יום?

חייב לציין (ויסלח לי הרב) אינני שומר שבת ואינני חובש כיפה וכו׳. הדבר היחיד שאני שומר זה כשרות.

פשוט ברצוני להוסיף משהו נוסף למעשים שלי.

אשמח לכל התייחסות.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

"הכל או לא כלום" היא תפישה שבדרך כלל מביאה ל"לא כלום". הרך בה בחרת - לפחות לשמור כשרות ועתה להניל תפילין - היא צעד במסע ארוך, ואני מבקש לחזק אותך בדרכך, ולקוות כי הברית שלך עם הקב"ה ועם התורה תמצא את דרכה המיוחדת.
אין לי פטנט טוב שמבטיח את ההתמדה, אולם נראה לי שהדבר תלןי בשני עניינים יסודיים. האחד הוא ההחלטה שלך להניח תפילין בכל יום. החלטה היא אחד המנועים המרכזיים המוטבעים באדם, וכשאדם מחליט כי הוא רוצה ללכת בדרך מסוימת הוא עושה את הפעולה החשובה ביותר לכינונה של דרך זו.
הדבר השני הוא לנסות להכניס את זה לריטואל קבוע - לדוגמה: תמיד לפני הקפה של הבקר, או בנקודה קבועה אחרת של היום. זהו אחד המסייעים לשמור על דרך קבועה.

כל טוב ויישר כוח