האם אני צריכה להגיד תפילה כלשהי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/02/17 06:59 יט בשבט התשעז

שאלה

שלום רב

התעוררתי הבוקר עם חצי משפט ש"נדבק" לי בראש מסוף של קטע תפילה של יום כיפר- אומרים השם אדוננו יחידי סגולה עונים השם הוא האלוקים השם הוא האלוקים.

האם אני אמורה לעשות משהו? האם אני צריכה להגיד את החלק הזה במלואו (ואם כן איך סתם ככה או להוסיף בתפילה כלשהי?) או שייתכן שזה קשור לחלום שאני פשוט לא זוכרת?

תודה ויום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עצם החלום על יום כיפור, לפי כמה מקורות יש בזה הוראה על קירבה לבורא, אם כי לפי השולחן ערוך כדאי מאוד לעשות הטבת חלום על מציאות של כיפור בחלום, ואפשר לעשות את ההטבה על ידי אמירת התפילה המיוחדת להפיכת חלומות מטוב לרע בשעת ברכת כהנים בבית הכנסת.
מתוך
http://www.hidabroot.org/question/17287