צניעות לנשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/02/17 21:33 יח בשבט התשעז

שאלה

שלום,

אני מאוד מקפידה בסביבתי לעומת בנות אחרות על הלכות צניעות, אבל מסתבר שלמרות שבסביבתי אני מהמחמירות לפי ההלכה זה לא מספיק.

אני הולכת עם חצאית עד הברך, לא שמחסה אותה אלא רק חלק ממנה. ושרוול קצר אבל לא מאוד קצר ( כרבע מהזרוע). אני יודעת שאין בתורה את כל הלכות צניעות. יש ציווי על צניעות אבל לא אומרים חד וחלק מה האורך של חצאית או חולצה צריך להיות. אני רוצה לדעת אם יש הלכה מקלה יותר שניתן לסמוך עליה.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב!

בכל המצוות, התורה לא מפרטת את פרטי העשיה: התורה מצווה על תפילין וחז"ל מפרטים את פרטי המצווה (קלף וקופסא, רצועות שחורות וכו') גם שבת, כשרות ותפילה. התורה כותבת דברים כלליים וחז"ל מציגים את הפרטים.
כך גם בלבוש צנוע: ההלכה מגדירה מה ראוי להצניע.
עייני תשובה של הרב אליעזר מלמד:
http://www.yeshiva.org.il/midrash/1830